8 Δεκ 2010

Διαγωνισμός KERDISE TO Μυστικό της Βασιλοπούλας

Κερδίστε: 2 αντίτυπα του βιβλίου το Μυστικό της Βασιλοπούλας της Φωτεινής Βασιλείου από τις εκδόσεις Τετράγωνο
Διοργάνωση από:KERDISETO σε συνεργασία τη συγγραφέα Φωτεινή Βασιλείου  
Προθεσμία για συμμετοχή: 21 Δεκεμβρίου στις 22:00
Ανακοίνωση νικητών: μέχρι 23 Δεκεμβρίου
Για να λάβετε μέρος συμπληρώστε τη φόρμα στο τέλος της σελίδας σύμφωνα με οδηγίες

Το μυστικό της Βασιλοπούλας
Της Φωτεινής Βασιλείου
Εικονογράφηση: Bασίλης Γρίβας

Ένα έμμετρο παραμυθάκι και θεατρικό έργο
για παιδιά μέχρι 7 ετών

Μια φορά κι’ ένα καιρό, σ’ ένα παλάτι κάπου μακριά μια βασιλοπούλα μοιάζει να είναι πολύ δυστυχισμένη. Ποιο είναι αυτό το ένοχο μυστικό που κρατά καλά κρυμμένο; Για ποιο λόγο μαραίνονται τα λουλούδια στον κήπο και τι τρόμαξε τον δράκο του παλατιού; Πως τους ήρθε και βουλώνουν τα αυτιά τους με βαμβάκι, σφουγγαράκια, καλαμάκια και ότι άλλο βρουν;
Μήπως πρόκειται για κάποιο είδος κινέζικου μαρτυρίου που αναγκάζει όλους στο παλάτι να ορκιστούν αιώνια εχεμύθεια; Κι’ αν είναι έτσι πως θα μάθουμε εμείς το μυστικό της βασιλοπούλας κι’ αν θα μπορέσει να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της;
Ελάτε τώρα… όλοι ξέρουμε καλά πως τίποτα δεν μένει μυστικό για πάντα!





Ένα παραμύθι με στιχάκια για να μάθουν τα παιδάκια πώς να αντιμετωπίζουν τη ζωή με αισιοδοξία και πως ακόμα και εκείνα τα προβλήματα που μοιάζουν άλυτα έχουν κι’ αυτά τη λύση επίσης.


Μετά το παραμύθι ακολουθούν αναλυτικές οδηγίες για το πώς μπορούν τα παιδιά να το παίξουν σαν θεατρική παράσταση, με ρόλους, σκηνικά και κοστούμια. Επίσης υπάρχουν και αρκετές σελίδες με τα σκίτσα του παραμυθιού χωρίς χρώμα για να τα μπογιατίσουν τα παιδιά.


Η Φωτεινή Βασιλείου από παιδί αφηγείται παραμύθια σε μικρούς και μεγάλους. Τους ήρωες των παραμυθιών της δεν τους έχει φανταστεί, τους έχει συναντήσει, όπως λέει η ίδια, και έχει πάρει απ’ αυτούς την άδεια να αφηγηθεί τις ιστορίες τους με το δικό της τρόπο.
Αγαπημένες τις ασχολίες είναι να ζωγραφίζει τουβλάκια στους τοίχους του σπιτιού της στον Πυργετό και να κανονίζει κρυφά ραντεβού τα βράδια του καλοκαιριού με τις αλεπουδίτσες της Ξηρονομής.Τελείωσε το Λύκειο στην Αμερική, έζησε στην Αθήνα και σπούδασε Ψυχολογία, συνέχισε την εκπαίδευσή της στο Λονδίνο και είναι εκπαιδεύτρια Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού και Ύπνωσης. Ζει ευτυχισμένη στον Βόλο, είναι μητέρα του μικρού Θωμά, σύζυγος του Ανδρογιάννη, αδερφή της Χριστίνας και κόρη του Ευάγγελου και της Ιωάννας.

Μπορείτε να δείτε εδώ τη σελίδα που αφορά στο βιβλίο